Συμβουλές

για μια πιο οικονομική μετακόμιση

Συμβουλές

ΓΙΑ MIA ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ

 • Αεροπλάστ χαμηλής ποιότητας (περίπου 20m)
 • Αεροπλάστ πολύ καλής ποιότητας (τουλάχιστον 14kgr)
 • Ταινίες συσκευασίας (κατά προτίμηση διαφανείς, τουλάχιστον 20 τεμάχια)
 • Χαρτί αφής
 • Κούτες δύο διαστάσεων πέντε φύλλων (35Χ35Χ50 και 30Χ30Χ40)
 • Ντουλάπες μεταφοράς
 • Stretch film

ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΓΛΥΤΩΣΤΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ

Αποφασίσατε να μετακομίσετε. Ξεκινήστε βρίσκοντας κιβώτια από καταστήματα που δεν τα χρειάζονται. Κοιτάξτε να είναι γερά και περίπου στις διαστάσεις που περιγράφουμε παραπάνω. Φροντίστε να μην είναι φθαρμένα. Στη συνέχεια δείτε εάν έχετε παλιές εφημερίδες ή περιοδικά, για να γλυτώσετε το κόστος του χαρτιού αφής το οποίο χρησιμοποιείται για το τύλιγμα των εύθραυστων αντικειμένων (ποτήρια, πιάτα κλπ). Ακολούθως αγοράστε τα υλικά συσκευασίας που αναφέρουμε πιο πάνω.

 • ΚΟΥΖΙΝΑ

Ξεκινήστε με το χώρο της κουζίνας, επειδή το μάζεμά της έχει τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και απαιτεί πολύ χρόνο και μεγάλη προσοχή. Κλείστε τις κούτες καλά, χρησιμοποιήστε χαρτί αφής για τα ποτήρια και τα πιάτα. Τοποθετήστε τα στις κούτες χωρίς να αφήνετε κενά μεταξύ τους. Οι κούτες δεν πρέπει να είναι μισο-άδειες και πρέπει να κλείνουν σωστά. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση τις πιο γερές και τις πιο μικρές κούτες. Μη συσκευάσετε όλα τα αντικείμενα - αφήστε ορισμένα για να τα χρησιμοποιείτε μέχρι την ημέρα της μετακόμισης. Μη βάζετε μαχαιροπήρουνα και κατσαρόλες μαζί με τα εύθραυστα αντικείμενα. Στα πολύ εύθραυστα αντικείμενα (συνήθως ποτήρια κρασιού) χρησιμοποιήστε αεροπλάστ χαμηλής ποιότητας. Σημειώστε επάνω στις κούτες της κουζίνας τι περιέχει η κάθε μία και σφραγίστε τις. Προσοχή! Σημειώστε "ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ" μόνο όπου χρειάζεται. Βάλτε ένα βελάκι στο πλάι της κάθε κούτας, που να υποδηλώνει ποιο είναι το πάνω μέρος. Στοιβάξτε τις κούτες σε κάποιο χώρο του σπιτιού. Συσκευάστε τα έπιπλα καθώς και τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν έχετε άμεση ανάγκη, με αεροπλάστ υψηλής ποιότητας. 

 • ΣΑΛΟΝΙ

Ξεκινήστε με τους καναπέδες. Τυλίξτε τα δύο πλαϊνά του κάθε καναπέ με αεροπλάστ και στη συνέχεια με stretch film γύρω γύρω, όπως κάθεται ο καναπές στα πόδια του. Αφού τελειώσετε, σηκώστε τον καναπέ όρθιο και συνεχίστε το τύλιγμα. Αφήστε τους καναπέδες όρθιους. Σε περίπτωση που δεν στέκονται, βάλτε τον έναν πάνω στον άλλο. Φτιάξτε κουτιά και μαζέψτε όλα τα αντικείμενα στο χώρο, καθώς και τα αντικείμενα που τυχόν βρίσκονται μέσα σε έπιπλα (συρτάρια κλπ). Συσκευάστε όλα τα μπιμπελό με αεροπλάστ χαμηλής ποιότητας. Κλείστε τα κουτιά και σημειώστε τα, όπως ακριβώς κάνατε προηγουμένως. Στη συνέχεια συσκευάστε όλα τα έπιπλα του χώρου με αεροπλάστ. Αδειάστε τα έπιπλα που έχουν συρτάρια και τυλίξτε τα σφικτά με stretch film και μετά με αεροπλάστ. Όπου υπάρχει τζάμι αφαιρέστε το -αν γίνεται- και τυλίξτε το με αεροπλάστ και στη συνέχεια με stretch.

 • ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Ξεκινήστε με το μάζεμα των αντικειμένων που πρέπει να τοποθετηθούν σε κιβώτια. Συσκευάστε τις καρέκλες με stretch film όπου υπάρχει μαξιλάρι και με αεροπλάστ όπου υπάρχει ξύλο. Τυλίξτε τα υπόλοιπα έπιπλα με αεροπλάστ. Για να γίνει πιο εύκολη η μέρα της μετακόμισης, μαζέψτε κούτες και έπιπλα σε έναν άδειο χώρο του σπιτιού.

 • ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ

Ξεκινήστε με τα ρούχα που βρίσκονται σε κρεμάστρες και τοποθετήστε τα σε ντουλάπες μεταφοράς. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα ρούχα σε κουτιά μεγάλων διαστάσεων ή σε βαλίτσες αν σας βολεύει. Συσκευάστε και αποσυναρμολογήστε όλα τα έπιπλα του χώρου. Αφήστε τα κρεβάτια για την ημέρα της μετακόμισης. Μεταφέρετε έπιπλα και κιβώτια στον άδειο χώρο του σπιτιού. Εάν υπάρχουν και άλλα υπνοδωμάτια, συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο. Σημειώστε όμως από ποιο δωμάτιο προέρχεται η κάθε κούτα.

 • ΜΠΑΝΙΟ

Συσκευάστε όλα τα αντικείμενα, εκτός από αυτά που έχετε άμεση ανάγκη. 

 • ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Μαζέψτε τα αντικείμενα είτε σε κουτιά είτε τυλίξτε τα με αεροπλάστ. 

 • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

Ήρθε η μέρα της μετακόμισης! Ξυπνήστε λίγες ώρες πριν έρθει το Δ.Χ. φορτηγό. Συσκευάστε τα στρώματα με τον ίδιο τρόπο που συσκευάσατε τους καναπέδες, δηλαδή στις δύο στενές πλευρές χρησιμοποιήστε αεροπλάστ και στη συνέχεια τυλίξτε τα με stretch film. Αδειάστε το ψυγείο και συσκευάστε το με αεροπλάστ. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα πράγματα της κουζίνας. Περάστε στο χώρο του μπάνιου και μαζέψτε τα τελευταία αντικείμενα. Τελειώσατε! Δείτε αν έχετε ξεχάσει τίποτα...

 • ΦΟΡΤΩΣΗ

Θα χρειαστείτε 4 άτομα. Εάν χρησιμοποιηθεί ανυψωτικό, τότε δύο άτομα θα είναι στο φορτηγό και δύο άτομα στο μπαλκόνι. Ο μεταφορέας συνήθως βοηθάει στο φόρτωμα της οικοσκευής και καλό θα ήταν να τον συμβουλευτείτε κατά τη διάρκεια της φόρτωσης. Ξεκινήστε να κατεβάζετε έπιπλα τετραγωνισμένα και πάνω σε αυτά βάλτε κούτες εύθραυστες και στη συνέχεια τους καναπέδες. Συνεχίστε το... tetris στο φορτηγό. Μην τοποθετήσετε εύθραυστα αντικείμενα κάτω κάτω. Τα τζάμια τοποθετήστε τα ανάμεσα στα στρώματα.

 • ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ!

Μεταφέρετε τα έπιπλα στο χώρο που ανήκουν. Όταν αποσυσκευάζετε ένα έπιπλο να το συναρμολογείτε. Συμβουλή: τον κόφτη μην τον τοποθετείτε κάθετα, γιατί μπορεί να γίνει ζημιά. Χρησιμοποιείτε τον πάντα λίγο λοξά, σιγά σιγά και με προσοχή. Αφού λοιπόν ανοίξετε όλα τα έπιπλα, ξεκινήστε με τα κουτιά άμεσης ανάγκης. Τα ποτήρια και τα πιάτα θέλουν πλύσιμο, μιας και τα υλικά συσκευασίας είναι βιομηχανικά. Πετάξτε όλα τα υλικά (κουτιά, αεροπλάστ) σε κάδους ανακύκλωσης ή καλέστε μας για την απομάκρυνσή τους. Όλα τα υλικά μετακόμισης είναι ανακυκλώσιμα.


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

ΜΕ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΑΣ!